KAs Kirkebygg- og gravplassdatabase skal fornyes og erstattes av et nytt eiendomssystem, hvor gravplassene er planlagt å presenteres i et eget register, adskilt fra kirkebyggene. For kirkelige fellesråd som har gravplassmyndighet vil eiendommene opptre sammen som en helhet, men for kommunale gravplassmyndigheter vil gravplassene fremstå separat.

I gravplassdatabasen vedlikeholdes overordnet informasjon om gravplassene, f.eks. hvilke typer gravformer som finnes på hver enkelt gravplass. Dette vil kunne gi grunnlag for offentlig statistikk, og datatjenester inn mot offentlige tjenester som Digital gravferdsmelding.

Det vil bli mulighet for å benytte systemet til å digitalisere arbeidsprosesser, f.eks. med å fordele arbeidsoppgaver til personer eller team, som kan kvittere ut utførte oppgaver. Anlegg, som vannposter etc, vil kunne ligge inne som enheter man kan knytte oppgaver til. Man vil kunne utarbeide en lokal driftsstrategi for gravplassene og bruke systemet for å understøtte denne.

Det er et mål at systemet også skal kunne brukes til å f.eks. dokumentere verneverdige gravminner, som grunnlag for verneplaner.

Anskaffelsen er avsluttet og ny leverandør er valgt, og data som finnes i dagens database vil overføres til nytt system. FDV-programvare for gravplassene vil være tilgjenglig fra 1.6.2024.